Welkom bij W.S.V. Van Merlenhaven

Van Merlenhaven

Image

Spaarneborghhaven

Image

Welkom op de website van Watersportvereniging Van Merlenhaven.

De vereniging exploiteert twee havens in Heemstede, de Van Merlenhaven en de Spaarneborghhaven. Deze liggen langs de ‘staande mastroute’ die de Zeeuwse wateren en het IJsselmeer met elkaar verbindt. De havens zijn bereikbaar via de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder en heerlijk rustig gelegen.

Meer informatie voor passanten

Heemstede is een gezellige plaats met leuke winkelstraten en veel restaurantjes. Het bos Groenendaal, het Linneaushof  (de grootste speeltuin van Europa) en het Museum de Cruquius zijn belangrijke attracties. Provinciehoofdstad Haarlem is per fiets of bus uitstekend te bereiken.

Onze havens

Image

Van Merlenhaven

Deze haven ligt vlakbij het Groenendaalse bos, met kinderboerderij, restaurant en kleine speeltuin. Een overdekt zwembad ligt op 150 meter afstand en naar het centrum van Heemstede is het 10 minuten lopen. De haven heeft 69 ligplaatsen.

Lees meer
Image

Spaarneborghhaven

De haven ligt vlak voor de eerste brug in het Spaarne richting Haarlem (vanuit het zuiden gezien) en is bij veel watersporters bekend. Het is een leuke stopplaats in de staande mastroute. De haven is landelijk gelegen, een goed chinees restaurant is vlakbij, naar het centrum van Heemstede is het 15 minuten lopen. Het Museum de Cruquius en het populaire winkelcentrum Schalkwijk liggen op fietsafstand. De haven heeft 25 ligplaatsen.

Lees meer

Nieuws

16 12.20

Filmverslag renovatie van de Van Merlenhaven winter 2019-2020

Filmverslag renovatie van de Van Merlenhaven winter 2019-2020 Via onderstaande link kunt u de film over de…

Read more

15 05.19

Stalen damwand

Het door de gemeente Heemstede ingeschakelde ingenieursbureau geeft hieronder uitleg over de consequenties van een stalen damwand…

Read more

14 03.19

Renovatie van de Van Merlenhaven

De renovatiewerkzaamheden aan de haven zijn gereed: de nieuwe damwand, nieuwe steigers en een nieuwe bestrating langs…

Read more