Van Merlenhaven

De mooie en levendige jachthaven van Heemstede

Algemeen

Kortingsregeling Passanten Van Merlenhaven

Kortingsregeling voor passanten: bij een verblijf van één week of meer in onze Van Merlenhaven geldt een korting van één nacht per week, dus 7 nachten verblijf = 6 nachten betalen.

Afsluiting Spaarne/Ringvaart 27 mei

Klik hier voor het bericht hierover.

Vaartocht gehandicapte kinderen 2014

 

Bert en Anneke van Schooten hebben in 2014 wederom een vaartocht voor kinderen van de Voorthuijsenschool georganiseerd. Deze vond plaats op vrijdag 12 september. Aangezien de subsidie van de gemeente aanzienlijk is teruggeschroefd was er enige vertraging voordat alle kinderen bij de passantensteiger aan het Spaarne ter hoogte van de Belgiëlaan waren gearriveerd.. Nadat zij allen een zwemvest hadden ontvangen stapten ze aan boord. Er deden 25 boten van leden van WSV Van Merlenhaven mee, waarmee in totaal 86 kinderen plus begeleiders konden meevaren. Tevens werden we begeleid door boten van de reddingsbrigade. Helaas was de boot van de havendienst verhinderd wegens ziekte.

 

Via het Spaarne ging de tocht richting de Mooie Nel en daarna terug naar de Van Merlenhaven in Heemstede. De bruggen in Haarlem moesten voor al deze boten héél lang open staan, waardoor het wegverkeer hier en daar wel enige vertraging opliep, maar hier was alle begrip voor, velen stapten uit en zwaaiden ons vriendelijk toe.


De boten van de Reddingsbrigade zorgden onderweg voor een versnapering en ter hoogte van de Damstraat trakteerde ijssalon ‘Tante Saar’ ons allen ook nog eens op een overheerlijk ijsje. dit werd door allen erg geapprecieerd.

 

Plusminus half één werd er afgemeerd in de Van Merlenhaven, waar in de nieuwe tent broodjes klaarstonden en konden de kinderen genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch vertrokken de kinderen weer richting school. Vervolgens werd de schippers een voortreffelijke lunch aangeboden.

 

We hadden fantastisch weer en mede daardoor was het een zeer geslaagde dag, hetgeen door de kinderen echt werd gewaardeerd.


Alle schippers hartelijk dank.

 

Klik hier om de foto's te zien.

 

Hans Sleeman
Secretaris
WSV Van Merlenhaven

40-jarig jubileum WSV Van Merlenhaven 2015

 

Op zaterdag 30 mei 2015 heeft WSV Van Merlenhaven op feestelijke wijze het 40-jarig jubileum van onze vereniging gevierd.

 

De evenementen commissie had deze avond georganiseerd in het Thalia Theater in IJmuiden met als thema “De zestiger jaren”.

 

Velen maakten gebruik van het gratis busvervoer naar het theater en bij binnenkomst werden we ontvangen met koffie, thee en een heerlijk, feestelijk versierd, gebakje.

 

De voorzitter opende de avond met een leuk verhaal over de geschiedenis van onze vereniging doorspekt met leuke rijmpjes, liedjes en gezellige anekdotes. Tevens vermeldde de voorzitter de heer J. Both, het enige lid van onze vereniging die al 40 jaar lid is.

 

Inmiddels werden we al goed voorzien van drankjes en hapjes en de leuke muziek zorgde al snel voor gezelligheid. De levende muziek op deze avond werd verzorgd door een zanger met een goede stem en een zeer gevarieerd en uitgebreid repertoire. Vele leden met partners maakten dan ook gaarne gebruik van de dansvloer onder aanvoering van Cor en Marlies Schonewille die o.a. een geweldige rock & roll show weggaven, fantastisch !!

 

Dat het volume van de zang en muziek van de bijzonder enthousiaste zanger en zijn geluidsman aan de hoge kant was hebben de meesten ten behoeve van de gezelligheid voor lief genomen.

 

Halverwege de avond werd in een aangrenzende zaal een heerlijk hapjes buffet neergezet waar gretig gebruik van gemaakt werd.

 

Tegen het eind van de avond vroeg Marianne Bal de aanwezige leden van het bestuur naar voren te komen en zij bedankte het bestuur voor het ter beschikking stellen van de middelen om deze avond te organiseren. Op zijn beurt nam de voorzitter het woord en bedankte de leden van de Evenementen Commissie voor het organiseren van deze feestavond en hun inzet om er een bijzonder gezellige avond van te maken.

 

Kortom het was een leuk feest, in een gezellige zaal met uitstekende catering en gezellige muziek door een enthousiaste zanger en gratis busvervoer van en naar de Van Merlenhaven en de Spaarneborgh haven. Werkelijk een heel geslaagde feestavond.

 

Leden van de Evenementen Commissie gaarne wil ik jullie namens alle aanwezigen hartelijk danken voor het organiseren van een bijzonder gezellig en memorabel 40-jarig jubileum feest.

 

Hans Sleeman

Secretaris

 

N.B. Foto’s zijn verzorgd door John Bal.

Klik hier om de foto's te zien.

Melding van Afwezigheid

 

Heemstede, 6 juni 2014

 

Geachte ligplaatshouders,

 

Nogmaals willen wij u met nadruk wijzen op Artikel 8 van het HAVENREGLEMENT van 16 april 2010, waarin het volgende staat weergegeven:

 

QUOTE:

 

MELDING VAN AFWEZIGHEID

 

Artikel 8.

 

a. Iedere ligplaatshouder is verplicht om, indien hij voornemens is langer dan een etmaal met zijn vaartuig afwezig te zijn, dit door middel van het daartoe bestemde afmeldformulier aan de havenmeester te melden, onder vermelding van de verwachte datum van terugkeer. Zijn ligplaats kan gedurende de gemelde afwezigheidsperiode aan passanten ter beschikking gesteld worden.

 

b. Indien een ligplaats langer dan een etmaal ongebruikt is gebleven is de havenmeester dan wel een havencommissaris bevoegd om ook zonder dat de onder a. bedoelde melding gedaan is deze ligplaats aan een passant toe te wijzen. De ligplaatshouder draagt in dit geval zelf het risico bij terugkeer zijn ligplaats bezet aan te treffen.

 

UNQUOTE

 

Dit is van het grootste belang teneinde de dienstdoende havenmeester in staat te stellen een goed overzicht te hebben van de voor passanten beschikbare ligplaatsen.

 

Wij verzoeken u hiervan goede nota te nemen, het niet opvolgen van het HAVENREGLEMENT kan gevolgen hebben voor de continuering van uw ligplaats. Zie artikel 19 van het HAVENREGLEMENT.

 

HET BESTUUR,
Namens deze
Hans Sleeman
Secretaris

Statistieken

Gebruikers
111
Artikelen
61
Weblinks
5
Artikelen hits
149460

Wie is online

We hebben 7 gasten en geen leden online