Van Merlenhaven

De mooie en levendige jachthaven van Heemstede

Algemeen

Barbecue 2011

Op zaterdag 10 september vond de jaarlijkse barbecue plaats op het haventerrein van de Van Merlenhaven. Het was een warme, broeïerige avond en de opkomst was matig. Degenen die er niet bij waren hebben geweldig lekker eten gemist!
In de loop van de avond, om een uur of half tien, begon het in de verte te onweren. De wind stak op en het zeil van de cateringtent waaide omhoog.  Deze tent werd snel afgebroken. Bij sommige aanwezigen zat de schrik er na de blikseminslag in juni nog goed in. Tegen tienen werd het weer zo slecht, dat de muziek snel moest worden afgebroken. Daarna ging het feest toch nog door. Dat het heel gezellig was kun je zien op de foto’s.

Ga voor het bekijken van de foto's naar het "foto's" in het menu of klik hier.

Kinderen enthousiast na vaartocht

De evenementencommissie heeft, na een geslaagde tocht in 2010, opnieuw een vaartocht voor kinderen van de Voorthuijsenschool georganiseerd. Deze vond plaats op vrijdag 9 september. Met twee bussen kwamen de 77 kinderen aan bij de passantensteiger aan het Spaarne ter hoogte van de Belgiëlaan. Eerst kregen zij een zwemvest en daarna stapten ze aan boord. Er deden 23 boten van leden van WSV Van Merlenhaven mee.Vijf kinderen konden met de boot van de havendienst meevaren!
Via het Spaarne ging de tocht naar de Mooie Nel en daarna terug naar de Van Merlenhaven in Heemstede. De bruggen in Haarlem moesten voor al deze boten héél lang open staan, waardoor het verkeer hopeloos vast kwam te zitten. Een chaos op de weg!
De twee boten van de Reddingsbrigade zorgden onderweg voor een versnapering en ijssalon ‘tante Saar’ trakteerde ook nog eens op een overheerlijk ijsje. Een heel lief gebaar. Om half één werd er afgemeerd in de Van Merlenhaven, waar in de tenten broodjes klaarstonden. Bert van Schooten en Peter Ruigrok werden door directeur Cees Elst in het zonnetje gezet. Daarna stapten de kinderen in de bus en gingen weer naar school. Toen waren de schippers aan de beurt voor een lunch.
Al met al een zeer leuke tocht en het weer zat ook nog mee! Er viel slechts een enkel druppeltje regen.


Ga voor het bekijken van de foto's naar het "foto's" in het menu of klik hier.

Paas Brunch 2011

Op 24 april 2011, eerste Paasdag, was er een brunch georganiseerd met allerlei lekkernijen en natuurlijk ook gekleurde paaseieren. Maar die moest je eerst wel even gaan zoeken.

Klik voor de fotoreportage op "Foto's" in het Hoofdmenu aan de linkerzijde van deze pagina.

Pinkstertocht 2011

Gedurende het Pinksterweekend werd op initiatief van de evenementencommissie een vaartocht georganiseerd. Het vertrek was op zaterdagochtend. Er is onder slechte weersomstandigheden naar Leidschendam gevaren, waar de teams gastvrij zijn ontvangen in jachthaven de Vlietopper. Er werd gezamenlijk gedineerd. De volgende ochtend stond het ontbijt klaar, waarna koers werd gezet richting Alphen a/d Rijn. Ook hier een vriendelijke ontvangst met koffie. De boten liggen hier met de kop naar de steiger, dus het was klauteren geblazen! Tegen de avond werd de barbecue aangemaakt. 2e Pinsterdag was het weer tijd om naar Heemstede terug te varen. Het weekend werd bij met een chineesje afgesloten. De tocht is probleemloos verlopen en de sfeer was ontspannen en gezellig.

Klik voor de fotoreportage op ‘Foto’s’ in het Hoofdmenu aan de linkerzijde van deze pagina.

Opening seizoen 2011

De foto's van de Opening van het Seizoen 2011 zijn weer op de website geplaatst. Op zaterdag 16 april werd de verenigingsvlag voor de eerste keer door onze nieuwe voorzitter Peter Bos gehesen. Het geheel werd weer opgeluisterd door het Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam. Na de ceremonie werd alles nog eens goed ingezegend met een hapje en een drankje.

Ga voor de fotoreportage naar "Foto's" in het Hoofdmenu.

Statistieken

Gebruikers
111
Artikelen
61
Weblinks
5
Artikelen hits
149460

Wie is online

We hebben 9 gasten en geen leden online