Van Merlenhaven

De mooie en levendige jachthaven van Heemstede

Algemeen

Even voorstellen: Peter Bos, voorzitter

Mijn naam is Peter Bos, ik woon in Heemstede, ben getrouwd met Plonie, wij hebben 2 kinderen, Niels en Sandra en 4 kleinkinderen. Plonie en ik zijn allebei in 1945 geboren. Mijn opleidingsachtergrond is HTS-bouwkunde en een universitaire studie rechten (die heb ik niet helemaal afgemaakt). Ik ben begonnen als bouwkundig tekenaar op een architectenbureau in Heemstede. Daarna heb ik gewerkt als projectmanager bij een projectontwikkelaar. Later had ik de dagelijkse leiding van een groot architectenbureau in Amsterdam. Sinds begin 2010 ben ik met pensioen.

Mijn bestuurservaring is: penningmeester van een softbalclub en bestuurslid van een peuterspeelgroep.

Hobby’s: fotografie, lezen, watersport (uiteraard), stedenbezoeken en golfen. Daarnaast horen architectuur en wetenschap tot mijn interessegebied.

Sinds het bestaan van water heeft de mens vormen gezocht ermee om te gaan. In een watersportvereniging wordt er recreatief gebruik van gemaakt, door te varen, te knutselen, te poetsen en van de natuur te genieten. Er zijn veel handen nodig om alle functies uit te oefenen om een vereniging tot bloei te brengen en te houden. Ik wil hieraan als voorzitter graag meewerken en daarbij als roerganger fungeren!

Vacatures tochtencommissie

De taak van de tochtencommissie is het organiseren van vaartochten voor de leden van de vereniging. Hierbij hoort ook het organiseren van het benodigde budget bij leden en bestuur.

Belangrijke eisen:
Kunnen organiseren, kunnen sturen op budget, assertiviteit, hands-on mentaliteit.

Een uitgebreide beschrijving is op te vragen bij de secretaris, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opening seizoen 2010

Op zaterdag 24 april jl. was het weer zover. Na een lange winter kan eindelijk de vlag van de haven weer in top. Het seizoen gaat weer beginnen en met de toespraak van Jos (Peter was helaas verhinderd) en het hijsen van de vlag door Joke kunnen we er weer een hele zomer lang tegen. Het geheel werd opgeluisterd door het Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam onder leiding van Dirigent Jan van Leeuwen. Als je de prachtige zeemansliederen hoorde, kon je natuurlijk niet anders dan meedeinen en meezingen was niet alleen toegestaan, maar zeer gewenst. Het weer was prachtig en de temperatuur goed en er werd al snel besloten om het geheel van de vlaggenmast te verplaatsen naar de bar om zodoende de dorstige kelen even te smeren alvorens aan de tweede serenade te beginnen.

Kijk voor de fotoreportage naar "Foto's" in het Hoofdmenu.

Geslaagde vaartocht voor kinderen met verstandelijke beperking

Op vrijdag 10 september j.l. vertrokken 23 boten vanuit de Van Merlenhaven en de Spaarneborghhaven richting Spaarne om daar 78 kinderen aan boord te laten stappen. De kinderen, leeftijd tussen 12 en 18 jaar, zijn per bus van de Voorthuijsenschool naar de opstaplocatie gebracht. Eerst moesten de zwemvesten aan, dan kon er vertrokken worden.

Iedereen die op dat moment per auto door de stad Haarlem wilde, deed er iets langer over dan gebruikelijk. Havendienst Haarlem bediende de bruggen vlot voor het konvooi, waardoor er een verkeersinfarct ontstond. Bruggen stonden lang open. De doorvaart kostte meer tijd dan gedacht. Spaarndam bleek nét te ver. Bij de Mooie Nel werd er omgekeerd.

De reddingsbrigade was met twee boten van de partij. Zij voeren mee en hadden drinken en koek voor iedereen. Onderweg keken de kinderen hun ogen uit, er werd druk gepraat en sommigen mochten zelfs aan het roer staan. Jammer genoeg was de burgemeester door een overlijdensgeval verhinderd.

Ook de media droegen hun steentje bij. Er was er een life-uitzending op de radio van RTV-Noord Holland en op het jacht ‘De Linde’ werd een televisiecamera gesignaleerd.

Het was de hele ochtend mooi weer, maar bij terugkomst in de haven barstte de bui los. Maar goed dat er tenten (met banken en tafels) klaargezet waren! Hierdoor hield iedereen droge voeten tijdens de lunch.

Iedereen heeft van deze dag genoten! Zowel kinderen als schippers. De bereidheid van de verenigingsleden om mee te werken was hartverwarmend. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is!

Speciale dank aan:
Bert van Schooten (Van Merlenhaven; evenementencommissie)
Peter Ruigrok (Van Voorthuijsenschool)
Reddingsbrigade Haarlem
Havendienst Haarlem

Kijk hier voor de foto’s.

Lotte

Lees hier over de ervaringen van Coen Kruythof met het optuigen van Lotte. Of: hoe een motorbootclub toch een gewone watersportclub is!

Statistieken

Gebruikers
111
Artikelen
61
Weblinks
5
Artikelen hits
149464

Wie is online

We hebben 17 gasten en geen leden online