Van Merlenhaven

De mooie en levendige jachthaven van Heemstede

Algemeen

Bouw Prieel 2010

Met vereende krachten is in het voorjaar van 2010 iets moois tot stand gekomen. Een groep vrijwilligers van onze vereniging heeft met moed en beleid een prachtig terras voor het havengebouw gerealiseerd met daarop een mooi prieel. Niet alleen is er een staaltje van planning geleverd, immers alle materialen moesten op de juiste momenten worden aangeleverd, maar de handen zijn ook daadwerkelijk uit de mouwen gestoken. Met spa en shovel, hamer en zaag en veel noeste arbeid is iets moois tot stand gekomen, waar we nog vele jaren van zullen genieten.

Onder 'evenementen' in het menu hiernaast vind je een fotoverslag.

Kindertheater 2009

De foto's van het kindertheater Tjalling en Kees, dat gehouden werd op 22 augustus 2009, zijn gepubliceerd. Tijdens dit optreden werden er pannenkoeken gebakken voor de kinderen door Jan en Leo. Na afloop konden deze gegeten worden. Het optreden was niet alleen voor de kinderen en kleinkinderen van de haven, maar ook voor de kinderen aangrenzend aan het water.

Onder 'Evenementen' links in het menu zie je een kort fotoverslag.

Lozingsverbod 1/1/2009

Artikel 16 van het Besluit Lozing Afvalwater Huishoudens:

‘Het is verboden toiletwater afkomstig van pleziervaartuigen (*) als bedoeld in de Wet Pleziervaartuigen in enig oppervlaktewater te brengen.’

Aan het verbod is geen verplichting voor een opvang-voorziening voor toiletwater aan boord gekoppeld.

(*) Het lozingsverbod geldt voor alle nieuwe en bestaande Nederlandse en buitenlandse pleziervaartuigen met ingebouwd toilet, zoals beschreven in de Wet Pleziervaartuigen. Dat wil zeggen jachten van 2,4 tot 24 meter. Historische schepen van voor 1950 en wedstrijdschepen zijn uitgezonderd.

Klik hier voor het hele artikel.

Kunstgebit in het water gevallen

"Oeps, mijn kunstgebit is in het water gevallen." Dat gebeurde dit zomerseizoen in onze haven. Maar hoe krijg je dat dure gebit nu weer terug. Dat lijkt een Mission Impossible, maar niet als het is voorgevallen in de Van Merlenhaven. We bellen gewoon de brandweer en als je geluk hebt en het voor hen niet al te druk is, dan komen ze graag even helpen zoeken. Onder het mom van een oefening voor het duikteam springen ze enthousiast in het water. Ja, wel met een heus duikpak aan, natuurlijk. Dan zie je maar weer hoe belangrijk deze hulpverleners bij echte calamiteiten zijn, want zelfs een klein object als een kunstgebit blijft niet verborgen voor hen. Brandweer bedankt!

Onder 'Evenementen' links in het menu zie je een kort fotoverslag van deze "Mission Impossible".

Statistieken

Gebruikers
111
Artikelen
61
Weblinks
5
Artikelen hits
149461

Wie is online

We hebben 11 gasten en geen leden online